zondag 27 juli 2008

zo 27/07/08 13:44- De 39 hongerstakende vluchtelingen in een kerk in Vorst hebben hun actie stopgezet. Elders in Brussel zijn de twee Iraanse vluchtelingen van een torenkraan gekomen.

De 39 hongerstakers in Vorst hebben hun actie beëindigd nadat ze van de Dienst Vreemdelingenzaken een tijdelijke verblijfsvergunning van drie maanden hebben gekregen.

De dienst geeft hen die vergunning om medische redenen. Ze kan na drie maanden eventueel verlengd worden.

Het Forum Asiel en Migratie is tevreden, maar wil dat er structurele en wettelijke maatregelen komen omdat veel andere vluchtelingen in dezelfde situatie zitten.

In Sint-Joost-ten-Node zijn de twee Iraniërs die vier nachten op een werfkraan hebben gezeten, vanavond naar beneden gekomen.

Ze waren erg verzwakt en zijn naar een ziekenhuis gebracht. Met hun actie wilden ze een verblijfsvergunning van negen maanden afdwingen, maar het is niet duidelijk of ze die gekregen hebben.




Hongerstakers in Vorst schorten actie op

VORST - De 39 mensen zonder papieren die de Heilige Pastoor van Arskerk in Vorst bezetten, hebben zaterdagnamiddag besloten hun hongerstaking stop te zetten.

De hongerstakers hadden vrijdag een ontmoeting met de directeur-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken. Die stelde hen een tijdelijke verblijfsvergunning om medische redenen voor, voor een duur van drie maanden. Die vergunning kan later eventueel op individuele basis worden hernieuwd. De bezetters hebben uiteindelijk besloten in te gaan op dat voorstel.

De 39 bezetters begonnen zaterdag aan hun 23ste dag in hongerstaking. Ze schortten een eerste hongerstaking op 25 juni op na 45 dagen, maar begonnen er op 4 juli opnieuw aan.






Geen opmerkingen: