maandag 21 juli 2008

actie 23 - 24 juli!

Beste vrienden, vriendinnen - chers ami(e)s,

De tijd dringt, de situatie van onze vrienden mensen zonder papieren in actie wordt met de dag meer en meer kritiek. Ondertussen volgt Turtelboom en de regering de harde lijn: géén toegevingen, géén circulaire. Volgende week is het de laatste week voor de regering met vakantie gaat (laatste ministerraad vrijdagmorgen 25 juli).

Kunnen wij nog druk uit oefenen op deze regering, verantwoordelijk voor deze onmenselijke situatie? Ja, als we samen actie voeren, vanuit Vlaanderen, Wallonië en Brussel...
Daarom een voorstel ter overweging: kunnen we geen 24 uren-wake houden met 'Belgische' mensen met en zonder papieren op het Martelarenplein, een plein met een symbolische naam en met centraal een mooi verhoog. Een 24 uren-wake met een matrasje op de grond, zonder eten of drinken, met getuigenissen, zang, gedichten, (nog andere ideeën?). Vrijwilligers kunnen meedoen voor 24 uren of voor enkele uren, een aflossingsactie waarin men zich voor bepaalde uren inschrijft. We zouden dit kunnen doen van woensdag 23 juli om 12u 's middags tot donderdag 24 juli 12u 's middags. Woensdag 23 juli worden mondelinge vragen in het Parlement gesteld. Vrijdag 24 juli is het ministerraad waarvan we een antwoord verwachten.

Willen we indruk maken, druk uitoefenen, dan moeten we zeker permanent met 30 mensen zijn gedurende 24 uren (mensen die daar 24 uren blijven of mensen die mekaar aflossen). De weervoorspellers beweren dat wij ook op mooi weer kunnen rekenen.

Wat denken jullie van dit voorstel? Is dit realistisch? Kunnen jullie meedoen? Voor enkele uren of gans de tijd? Hebben jullie andere (bijkomende) voorstellen?
Dit actievoorstel werd reeds met enkele mensen besproken; zij vinden dit een goed voorstel. Voorwaarde is: komen wij tot een volwaardige groep van een 30-tal personen om een permanentie te verzekeren. Het wordt een 'collectieve' actie, zo breed mogelijk. Bevragen jullie ook jullie vrienden en vriendinnen?
Kunnen jullie iets laten weten? Het wordt een beslissende week.

Dank, vriendschappelijke groeten.

Riet Dhont
0476 40 80 41

Geen opmerkingen: