vrijdag 18 juli 2008

Uitwijzing Nepalese asielzoeker mislukt

De morgen online, 18 juli 2008


De uitwijzingspoging van Arjun Thapa, een Nepalese asielzoeker uit Gent, is mislukt. Hij verzette zich in de luchthaven van Zaventem toen de ordediensten hem op een vliegtuig naar huis wilden zetten. Dat meldt Alex Wieme van de Unie van Mensen zonder Papieren (Udep). Thapa zal opnieuw naar het gesloten centrum van Merksplas gebracht worden.

Fiets
Arjun Thapa werd vorige week zondag door de politie opgepakt in Gent omdat hij zijn vriendin op zijn fiets vervoerde. Tijdens de identiteitscontrole bleek dat hij illegaal in het land was. Hij werd daarom naar het gesloten centrum in Merksplas gebracht, waar hij onmiddellijk in hongerstaking ging. De Nepalees zet die actie verder en overleeft nu al elf dagen zonder te eten. Hij zou desondanks toch nog vrij gezond zijn.

Actie
Udep voert actie tegen de uitwijzing van Thapa. Ze menen immers dat de 29-jarige jongeman een kans maakt om geregulariseerd te worden. Hij zou immers goed geïntegreerd zijn en uitzicht hebben op een job. Udep blijft zich verzetten tegen de beslissing van de overheid en eist de onmiddellijke vrijlating. (belga/sam)

Geen opmerkingen: