zaterdag 2 augustus 2008

Politie laat bezetters Begijnhofkerk met rust

vr 01/08/08 15:41 - De Brusselse politie zal de asielzoekers die op de stellingen aan de Begijnhofkerk zitten, voorlopig niet dwingen die te verlaten. Dat heeft de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans gezegd. Intussen hebben de vijf asielzoekers de twee kranen op het Schumanplein verlaten.

Tenzij de situatie aan de Begijnhofkerk drastisch verandert, zal de politie de komende uren niet tussenbeide komen. Voor het stadsbestuur is er geen dringende reden om de stellingen te laten ontruimen.

De politie houdt de zaak ter plaatse wel in de gaten en informeert de burgemeester regelmatig over de toestand.

De werkzaamheden op de werf herbeginnen niet onmiddellijk en er is volgens de politie geen gevaar voor de openbare orde of de veiligheid, laat de woordvoerder van Thielemans weten. "We gaan dus geen druk uitoefenen op die bezetters of ons opwinden, we wachten even af. Een politie-interventie is de eerstkomende uren dan ook niet aan de orde."

Kranen op Schumanplein nu ook ontruimd

De vijf asielzoekers die nog twee kranen bezet hielden op het Brusselse Schumanplein zijn gisteravond naar beneden gekomen. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Gisteren had een rechter hen op verzoek van de aannemer bevolen de bouwwerf te verlaten. De bezetting van de twee kranen op het Schumanplein begon maandagnacht, in navolging van de kraanbezettingen op het De Brouckèreplein.

deredactie.be


Geen opmerkingen: