zaterdag 2 augustus 2008

Actie asielzoekers aan Begijnhofkerk afgelopen


De zes sans-papiers die sinds woensdagavond een stelling bezet hielden aan de Begijnhofkerk in Brussel, hebben vanochtend hun actie beëindigd. Dat zegt Daniël Alliet, pastoor van de Begijnhofkerk, die de actievoerders kon overtuigen naar beneden te komen.

"Voor vijf van de zes actievoerders bestaat er een goede kans dat ze aan de regularisatiecriteria voldoen. Ik heb hen dan ook kunnen overtuigen om maandag, via het project Meeting, hun doel op een andere manier te bereiken", aldus Alliet.

Het project Meeting van pastoor Alliet doet aan trajectbegeleiding voor mensen zonder papieren.

Geen gevaar
De sans-papiers waren woensdagavond in de stelling gekropen om een regularisatie te eisen in navolging van de kraanbezetters aan het de Brouckère- en Schumanplein. In tegenstelling tot de kraanbezettingen was er volgens de politie geen gevaar voor de openbare orde of de veiligheid en begonnen de werken niet onmiddellijk. De politie had dan ook besloten voorlopig niet in te grijpen, zo meldde Nicolas Dassonville, woordvoerder van burgemeester Freddy Thielemans.

Met het stopzetten van deze actie komt voorlopig een einde aan de bezetting van kranen en stellingen door sans-papiers. De geruchten over nieuwe acties die op til zouden zijn, konden nog niet worden bevestigd. (belga/ka)

demorgen.be 02/08/08 17u56

Geen opmerkingen: